DISTRIBUIȚI
Twitter

Emiratele Arabe Unite au inaugurat sâmbătă, la Abu Dhabi, un centru de depistare a noului coronavirus ce le permite automobiliştilor să fie testaţi fără să-şi părăsească maşinile, o premieră în această ţară din Golf, relatează AFP, potrivit agerpres.

Automobiliştii primesc rezultatele în aproximativ 5 minute. Centrul are capacitatea de a testa 600 de persoane pe zi.


Citeşte şi: Donald Trump PRELUNGEŞTE măsurile de distanţare socială

Prioritate la testare au persoanele care prezintă deja simptome ale bolii COVID-19, persoanele în vârstă, femeile însărcinate şi persoanele care suferă de boli cronice. Pentru aceste categorii, testarea este gratuită. Pentru celelalte persoane, costul unui test este echivalentul a 100 de dolari, după cum anunţa duminică cotidianul Gulf News.

Centrul de testare „drive in” a fost inaugurat de prinţul moştenitor, şeicul Mohammed ben Zayed Al-Nahyane, care a anunţat sâmbătă, pe Twitter, că deschiderea acestei facilităţi de testare face parte din măsurile de luptă împotriva răspândirii noului coronavirus.

Citeşte şi: Harry şi Meghan sunt pe cont propriu în California. SUA nu le vor plăti protecţia!

Înainte de EAU şi alte ţări, precum Germania sau Africa de Sud, au anunţat că testează persoane direct din maşină, în special pentru a micşora riscul de contagiune pentru personalul medical şi pentru a accelera procesul de depistare a noilor cazuri.

În EAU au fost anunţate oficial 468 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 2 decese, conform Ministerului Sănătăţii.

Autorităţile din Emirate au adoptat numeroase măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului, printre care anularea curselor aeriene, închiderea şcolilor şi moscheilor şi încurajarea telemuncii.