DISTRIBUIȚI

Doze de supra-rapel („booster”) ale vaccinurilor anti-COVID-19 vor fi oferite tuturor locuitorilor din Italia începând din luna ianuarie, a anunţat marţi adjunctul ministrului Sănătăţii din această ţară, Pierpaolo Sileri, citat de AFP, potrivit agerpres

„Foarte probabil, cea de-a treia doză va fi necesară pentru noi toţi”, a declarat oficialul italian pentru postul Radio Capital.


Citește și : Amnesty International cere o anchetă în Emirate după expulzarea unor migranţi africani

În prezent, a treia doză este rezervată în Italia pacienţilor cu patologii grave, persoanelor de peste 60 de ani şi angajaţilor din sănătate.

„Este probabil ca cea de-a treia doză să urmeze pentru toţi italienii începând din ianuarie”, a anunţat Pierpaolo Sileri.

Italia a înregistrat aproape 132.000 de decese asociate COVID-19 din februarie 2020.

Până în prezent, aproximativ 44,5 milioane de rezidenţi italieni, reprezentând 82,3% din populaţia de peste 12 ani, au fost vaccinaţi cu schemă completă, iar 1,1 milioane de italieni au primit deja şi doza a treia.

Citește și : Regina Marii Britanii a participat la primul ei angajament oficial după spitalizarea de săptămâna trecută

Pentru a limita numărul infectărilor şi a-i convinge pe italieni să se vaccineze, guvernul condus de Mario Draghi a implementat un paşaport sanitar, care a devenit obligatoriu pentru toţi angajaţii.

Paşaportul sanitar este acordat persoanelor vaccinate anti-COVID-19, persoanelor vindecate recent de această maladie şi celor care prezintă un test cu rezultat negativ, al cărui cost este plătit de acum de către angajaţi.