DISTRIBUIȚI

  Doza de rapel a vaccinului Johnson & Johnson are o eficacitate de 85% în prevenirea spitalizării, în timpul valului Omicron, arată un studiu făcut în Africa de Sud , informează mediafax.

Șeful Consiliului de Cercetare Medicală din Africa de Sud (SAMRC), Glenda Gray, a prezentat, vineri, concluziile unui studiu al SAMRC despre cel de-al patrulea val COVID-19, care a fost determinat de noua variantă Omicron, scrie Reuters.


Citește și : Regina Margrethe a II-a, forţa liniştită a Danemarcei

„Am văzut o eficacitate a vaccinului de 85% și am observat că eficacitatea se menține timp de până la două luni”, a spus ea: „suntem foarte fericiți să raportăm niveluri ridicate de eficacitate a vaccinului împotriva Omicron”.

Studiul a implicat 477.234 de lucrători din domeniul sănătății, toți vaccinați cu vaccinul J&J, dintre care 236.000 – aproximativ jumătate – au primit doza de rapel J&J.

Studiul a analizat spitalizările în rândul acelor lucrători din domeniul sănătății care fuseseră infectați în timpul celui de-al patrulea val și a constatat că doza de rapel a redus spitalizările cu 63% în primele două săptămâni de la administrare, ajungând apoi la 85%, timp de una până la două luni.

Citește și : Premierul suedez intră în izolare după un test pozitiv

Autoritățile sud-africane au menținut până acum preferința pentru vaccinul Pfizer, administrând 21 de milioane de doze, de trei ori mai multe decât cele aproximativ 7 milioane de doze de J&J.

Logistic, însă, este de preferat vaccinul J&J.

Un studiu separat realizat vineri de Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud (NICD) a sugerat că Omicron ar putea provoca boli mai puțin grave decât variantele anterioare, chiar și în rândul persoanelor nevaccinate.