DISTRIBUIȚI
YouTube

Douyin, versiunea chineză a aplicaţiei de postări video TikTok, va limita timpul său de utilizare de către copiii sub 14 ani la mai puţin de 40 de minute pe zi, a explicat compania într-un comunicat postat pe reţeaua socială Wechat, relaxează luni EFE, potrivit agerpres.

Cele 40 de minute vor fi disponibile minorilor din această categorie de vârstă între orele 6:00 dimineaţă şi 22:00 seara.


Citește și : Copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani din Marea Britanie vor fi vaccinaţi începând cu săptămâna viitoare

Copiii cu vârsta de sub 14 ani vor trebui să se înscrie cu numele real şi vor avea astfel acces la „modul juvenil” creat special pentru ei şi care include şi limita de timp.

Douyin a explicat de asemenea că va recomanda „conţinut istoric, cercetare ştiinţifică şi expoziţii din muzee” minorilor pentru a le trezi „interesul într-un domeniu determinat” şi pentru „a învăţa ceva” în timpul utilizării aplicaţiei.

Potrivit cifrelor furnizate de Douyin, care la fel ca TikTok aparţine companiei chineze Bytedance, a depăşit anul acesta 400 de milioane de useri activi pe zi.

Autorităţile chineze au impus recent noi reglementări şi în alt domeniu preferat de tineri, cel a jocurilor video.

Citește și : Italia ar putea organiza un referendum privind liberalizarea consumului de canabis

A fost astfel limitat la trei ore pe săptămână accesul minorilor la jocurile video online, după ce un ziar oficial le-a descris drept „un opiu spiritual” şi „un drog electronic” al tinerilor.

Potrivit noii reglementări, providerii de jocuri video „online” nu pot permite accesul minorilor decât între orele 20:00 şi 21:00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.