DISTRIBUIȚI

Guvernul Macedoniei de Nord a declarat 14-15 februarie ca zile de doliu după un tragic accident rutier în care au murit 14 persoane, informează joi agenţia MIA, potrivit agerpres.

Prezentând condoleanţe familiilor victimelor, prim-ministrul Zoran Zaev a declarat că cinci dintre răniţi se luptă pentru viaţa lor.


Citește și: Oficialii cubanezi anunță că SUA pregătesc INVAZIA Venezuelei

Cauza accidentului va fi dezvăluită cât mai curând posibil, a spus Zaev. Ancheta la locul accidentului urmează a fi reluată joi, a anunţat la rândul său ministrul de interne Oliver Spasovski.

Accidentul s-a produs pe şoseaua din nordul ţării Skopje-Tetovo miercuri în jurul orei 17:00, când autobuzul cu zeci de pasageri la bord a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat.

Citește și: Israelul se opune unei vizite a Consiliului de Securitate în Orientul Mijlociu

„Numărul morţilor ar putea creşte deoarece sunt persoane rănite în stare gravă şi care sunt operate”, a precizat anterior ministrul sănătăţii Venko Filipce, citat de AFP, adăugând că 40 dintre cei 50 de pasageri ai autocarului au fost spitalizaţi.

Şeful serviciilor de urgenţă, Ilir Asani, a declarat presei locale că cel puţin cinci persoane, între care o femeie însărcinată, au fost grav rănite în accident.