DISTRIBUIȚI

UPDATE: Cel puţin doi oameni au murit şi peste 40 au fost răniţi, în coliziunea a două trenuri de pasageri în apropiere de oraşul Domazlice din vestul Republicii Cehe, a relatat miercuri agenţia de presă cehă CTK, preluată de Reuters, potrivit agerpres.

Patru persoane care au fost grav rănite au fost transportate cu elicopterul, alte şapte au avut nevoie de intervenţie chirurgicală, iar 31 au suferit răni uşoare.


Citește și: Patru morţi şi 20 de răniţi în atacul din Afganistan

Ministrul ceh al transporturilor, Karel Havlicek, a anunţat pe Twitter că unul dintre trenurile implicate în coliziune a fost trenul expres Ex 351, care potrivit site-ului Căilor ferate cehe face legătura între Munchen şi Praga.

Citeşte şi: Un poliţist american a fost UCIS în atacul de lângă Pentagon

”Ex 351 a trecut pe lângă un semnal care indica Stop… şi a intrat în coliziune cu trenul de pasageri”, a explicat Havlicek.

Ştire iniţială: Două trenuri s-au ciocnit în satul Milavče, lângă orașul Domazlice, la granița de vest a Cehiei. Presa locală relatează că doi oameni au murit alţi 50 au fost răniţi, iar serviciile de salvare intervin la fața locului.

La scurt timp după ora 8:00 (6:00 GMT), două trenuri s-au ciocnit în satul Milavče, lângă Domazlice, în vestul Cehiei, a declarat poliţia pe Twitter. Administrația feroviară a confirmat rapoartele mass-media privind existenţa mai multor răniți la fața locului.

Citește și: Patru morţi şi 20 de răniţi în atacul din Afganistan

Brigada cehă de pompieri a declarat presei locale că până la 50 de persoane sunt rănite. „Avem locul intervenției împărțit în două secțiuni. Am transportat unii oameni din tren. Sunt câteva zeci de răniți la fața locului ”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor regionali.

Citeşte şi: Un poliţist american a fost UCIS în atacul de lângă Pentagon

Într-un tweet, ministrul transporturilor Karel Havlíček a descris situația ca fiind „gravă” și a spus că își anulează programul și se îndreaptă spre locul accidentului. El a confirmat că unul dintre trenurile implicate transporta pasageri.

Una dintre garniturile implicate în accident era un tren rapid de călători care circula pe ruta München-Praga, a declarat oficialul ceh.