DISTRIBUIȚI
AFP

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în apropiere de oraşul Andermatt, din Elveţia, cantonul Uri. Cel puţin 30 de oameni au fost răniţi, relatează Reuters.

Accidentul feroviar a avut loc în după-amiaza zilei de luni, transmite şi agenţia de ştiri Urner Zeitung, care dă un număr de 27 de răniţi.


Autorităţile nu au furnizat informaţii exacte despre starea persoanelor rănite, dar au precizat că mai multe echipaje de urgenţă sunt la locul accidentului.

Compania de căi ferate Matterhorn-Gotthard-Bahn a anunţat că accidentul s-a petrecut din cauza unei defecţiuni tehnice la una dintre garniturile feroviare.

Trenul era compus dintr-o locomotivă şi cinci vagoane şi transporta circa 100 de călători.

Accidentul s-a produs cu puţin timp înainte de prânz, în timpul unei manevre a unui tren. Manevra respectivă consta în a deplasa pe o şină paralelă locomotiva, aflată la capătul trenului, pentru a o plasa în faţa trenului.

Nu au fost oferite deocamdată informaţii privind gravitatea rănilor sau amploarea pagubelor.

Poliţia cantonală, precum şi Serviciul Elveţian de Anchetă privind Securitatea (SESE) au deschis o investigaţie pentru a stabili circumstanţele accidentului.

Bad train accident on the way to Andermatt. Polizei have closed all roads into town including the autobahn. Seems quite a biggy. pic.twitter.com/PvkxxjLYnZ