DISTRIBUIȚI
REUTERS

Aproximativ două treimi dintre adulţii din Statele Unite nu intenţionează să-şi facă în curând o doză booster de vaccin anti-COVID-19, potrivit unui sondaj realizat de Kaiser Family Foundation (KFF), o organizaţie nonprofit în domeniul sănătăţii, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Doar o treime dintre adulţii chestionaţi au afirmat că fie au primit deja o doză booster, fie intenţionează să-şi facă o nouă doză de vaccin cât mai curând posibil, potrivit sondajului.


Citește și : ALERTĂ la Bruxelles! Un plic cu pudră albă a fost găsit la sediul Comisiei Europene

Noile vaccinuri Pfizer/BioNTech şi Moderna, adaptate pentru a viza atât subvariantele Omicron cât şi tulpina iniţială, au fost autorizate de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA la sfârşitul lunii trecute.

Aproximativ 18% dintre cei chestionaţi au afirmat că vor aştepta şi vor vedea dacă vor face noua doză booster, în timp ce 10% au spus că se vor vaccina doar dacă li se va cere.

Circa 12% dintre adulţii chestionaţi au spus că nu vor face cu siguranţă o nouă doză de vaccin, în timp ce 27% au spus că nu sunt eligibili deoarece nu au fost vaccinaţi cu schema de bază.

Aproximativ 7,6 milioane de persoane au primit noile vaccinuri împotriva Omicron în primele patru săptămâni de când au devenit disponibile, au anunţat joi Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA. Această cifră reprezintă aproximativ 3,5% din cei 215,5 milioane de locuitori din Statele Unite cu vârsta peste 12 ani care sunt eligibili pentru primi dozele booster deoarece au fost vaccinaţi cu schema de bază.

Citește și : Turcia vrea să trimită mai multe arme Ciprului de Nord