DISTRIBUIȚI
hotinfonow.com

Două tone de cocaină ascunse într-un container cu destinaţia Belgia au fost confiscate miercuri în Costa Rica, a anunţat joi Ministerul de Interne costarican, într-un comunicat, informează AFP, potrivit agerpres.

Drogurile au fost descoperite în timpul inspectării unei încărcături cu ananas la bordul unui portcontainer în portul Moin de pe coasta Caraibelor de către poliţia antidrog.


Citește și : Liderul Al-Qaida din Peninsula Arabică a fost ARESTAT

Drogurile erau împărţite în „2.000 de pachete de cocaină, fiecare de circa un kilogram”, a precizat Ministerul de Interne costarican.

Exporturile de fructe tropicale pe cale maritimă din Costa Rica sunt utilizate în mod curent de reţelele de trafic de droguri, în special cu destinaţia Europa.

În ianuarie, poliţia costaricană antidrog a descoperit 110 de kilograme de cocaină ascunse într-o încărcătură de sucuri de ananas cu destinaţia Spania.

Citește și: Riscul de infectare de pe diverse suprafețe contaminate este REDUS

Anul trecut, peste 16 tone de cocaină au fost confiscate din containere de autorităţile costaricane.

Drogurile care provin din ţări producătoare din America de Sud şi au ca destinaţie SUA şi Europa tranzitează de cele mai multe ori ţările din America Centrală, pe cale terestră, maritimă sau aeriană.