DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătăţii Publice din Qatar a acordat autorizaţia de utilizare de urgenţă a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech şi urmează să primească luni primul transport, a informat presa de stat, potrivit Reuters şi agerpres.

Qatarul a semnat, de asemenea, un acord cu compania americană de biotehnologie Moderna Inc. pentru a cumpăra vaccinul produs de aceasta.


Citeşte şi: Arabia Saudită SUSPENDĂ toate zborurile internaţionale

Un alt stat din Golf, Omanul, va primi primul transport de doze de vaccin Pfizer-BioNTech miercuri, a informat luni un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii din această ţară pe un cont de Twitter al guvernului, adăugând că faza iniţială vaccinării a va acoperi 20% din populaţie.

Săptămâna trecută, Arabia Saudită a devenit prima ţară arabă care a început inocularea populaţiei cu vaccinul Pfizer-BioNTech.

Citeşte şi: Britanicii care vin cu feribotul în Olanda NU au voie să pună piciorul pe uscat

Kuweitul a declarat că se aşteaptă să înceapă să primească vaccinul Pfizer-BioNTech înainte de sfârşitul anului.

La începutul acestei luni, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain-ul au aprobat vaccinul dezvoltat de gigantul farmaceutic chinez Sinopharm. Bahrainul a acordat, de asemenea, autorizaţie de utilizare de urgenţă a vaccinului Pfizer.