DISTRIBUIȚI
Sono state imbrattate a Roma le due targhe dedicate a vittime delle leggi razziali che la scorsa settimana per volere del Campidoglio avevano sostituito altre che intitolavano le stesse strade ai firmatari del Manifesto della razza. A darne l'annuncio la sindaca Raggi con un tweet. +++ TWITTER/VIRGINIA RAGGI +++

Două străzi din Roma, redenumite recent după academicieni persecutaţi sub regimul fascist, au fost vandalizate cu vopsea neagră, a declarat miercuri primarul Virginia Raggi, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Un fapt ruşinos. Vom curăţa imediat”, a scris Raggi pe Twitter după ce indicatoarele stradale au fost murdărite cu vopsea neagră.


Citește și: Zi de doliu naţional în Albania. Bilanţul victimelor este în creştere!

Largo Nella Mortara şi Via Mario Carrara au fost inaugurate săptămâna trecută în cartierul Primavalle, în prezenţa liderilor comunităţii evreieşti din Roma.

Ele au fost numite anterior după Arturo Donaggio, un academician fascist care a semnat Manifestul Rasial din 1938, text care argumenta în termeni pseudo-ştiinţifici faptul că italienii nu se pot amesteca cu evreii. Manifestul a fost folosit drept justificare pentru legile rasiale care au condus la îndepărtarea evreilor din şcoli, universităţi, armată şi funcţii guvernamentale, au interzis căsătoriile mixte şi au prevăzut expulzarea evreilor străini.

Citește și: Trump declară RĂZBOI cartelurior de droguri mexicane: ‘Organizaţii teroriste!’

Mortara şi-a pierdut locul de muncă la universitate din cauza legilor rasiale. Carrara a fost dat afară din universitatea în care lucra în 1931 după ce a refuzat să jure credinţă regimului fascist. El a fost arestat în 1936 din motive politice şi a murit un an mai târziu.

Italia a fost condusă de dictatorul fascist Benito Mussolini în perioada 1922-1943. Italia condusă de Mussolini a intrat în cel de-al Doilea Război Mondial alături de Germania nazistă a lui Adolf Hitler.