DISTRIBUIȚI
iStock

Persoane necunoscute au intrat şi au profanat o sinagogă din sud-vestul Ierusalimului, a anunţat marţi poliţia israeliană, fiind cel de-al doilea incident de acest tip înregistrat într-o săptămână, relatează dpa, potrivit agerpres.

Poliţia a primit în cursul nopţii de luni spre marţi o plângere în legătură cu acest incident şi s-a deplasat la faţa locului pentru a constata daunele provocate în interiorul sinagogii, între care exemplare din Biblie care au fost găsite pe podea.


Citește și: Incident armat în SUA. Patru polițiști au fost împușcați! FOTO/VIDEO

Poliţia a declarat că investighează incidentul care a avut loc în cartierul Kiryat Yovel şi caută suspecţi.

Imaginile luate de poliţie de la faţa locului arată obiecte răsturnate şi aruncate pe podea şi daune cauzate în locul în care sunt păstrate suluri Tora.

Citește și: Ce se întămplă astăzi în parlamentul britanic va atârna greu pe Brexit

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a scris pe Twitter că este”şocat” de acest incident. „Poliţia trebuie să-i găsească imediat pe cei responsabili pentru a-i aduce în faţa justiţiei”, a scris el.

Acest incident survine la câteva zile după ce atacatori au ars cărţi de rugăciune şi au desenat graffiti pe pereţii unei sinagogi din Netanya, un oraş din centrul Israelului. Imagini ale acestui incident trimise de poliţie arătau pe zidurile sinagogii înscrisul ”salut satan”.