DISTRIBUIȚI
DNA India

Două rachete au vizat joi seară aeroportul din Bagdad, unde sunt staţionaţi soldaţi americani, a anunţat armata irakiană, acesta fiind al 39-lea atac de acest tip lansat din octombrie în Irak, unde Statele Unite şi Iranul îşi dispută influenţa, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cele două rachete de tip Katiuşa nu au provocat victime sau pagube, se arată într-un comunicat al armatei.


Citește și : Trump evocă posibilitatea amânării alegerilor prezidenţiale în SUA ca urmare a pandemiei

Ca şi cele anterioare, aceste atacuri nu au fost revendicate, chiar dacă Washingtonul face referiri la mişcări pro-Iran de luni întregi.

Tensiunile dintre Washington şi Teheran, inamici declaraţi care îşi dispută influenţa în Irak, au escaladat în ultimele luni şi asasinarea la începutul lunii ianuarie a generalului iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său irakian la Bagdad au provocat un conflict deschis.

De atunci, Irakul are un nou guvern, care este considerat mai pro-american, şi tirurile de rachete – care au ucis trei americani şi un britanic în ultimele luni – au înregistrat o acalmie, înainte de a fi reluate în iunie.

Citește și : Opozanții lui Lukaşenko plănuiau revolte masive în Minsk. Ce rol aveau mercenarii ruși?

Premierul irakian Moustafa al-Kazimi urmează să efectueze în curând o vizită la Washington, care mai are câteva mii de soldaţi în Irak, în pofida unei decizii de retragere votate de Parlamentul irakian, dar niciodată aplicată de guvern.