DISTRIBUIȚI
shiitenews.org

Două personalităţi ale scenei teatrale din Teheran au fost arestate din cauza trailerului unei montări shakespeariene care arată bărbaţi şi femei dansând împreună, a informat luni agenţia de ştiri Isna, citată de AFP, scrie agerpres.

Maryam Kazemi, regizoarea care a semnat această montare a comediei „Visul unei nopţi de vară”, şi Saeed Assadi, directorul Teatrului Municipal din Teheran, unde se juca piesa, au fost arestaţi duminică din ordinul Autorităţii judiciare, scrie Isna.


Citește și : Administrația Donald Trump confirmă închiderea misiunii palestiniene de la Washington

Agenţia îl citează pe Shahram Karami, şeful Departamentului de artele spectacolului din cadrul Ministerului Culturii şi Îndrumării Islamice, potrivit căruia la originea nemulţumirilor s-au aflat „mişcările” actorilor şi „tipul de muzică” folosit în trailer.

„Problema a fost trailer-ul, nu piesa în sine”, a explicat Karami.

Devenit viral pe reţelele de socializare, filmuleţul arată bărbaţi şi femei dansând împreună – o acţiune interzisă prin lege în Republica Islamică Iran.

Potrivit agenţiei oficiale de presă IRNA, Autoritatea judiciară a stabilit o cauţiune de 3 miliarde de riali (19.000 euro la cursul de schimb al zilei pe piaţa liberă) de persoană în cazul lui Kazemi şi Assadi.

Citește și : Palestinienii nu se tem de ultima manevră a americanilor la CPI

Cei doi urmează să îşi recapete libertatea marţi, după plata cauţiunii, a adăugat agenţia citată.

Kazemi şi Assadi au fost arestaţi după şapte reprezentaţii ale piesei la Teatrul Municipal, unul dintre cele mai renumite din Teheran. Ultima, programată pentru duminică, a fost anulată.