DISTRIBUIȚI

Autorităţile italiene caută două persoane dispărute în urma intemperiilor care au afectat de sâmbătă nord-estul şi centrul Italiei, în special regiunile Liguria şi Toscana, potrivit surse ale pompierilor citate de EFE, conform  agerpres.

Cei doi dispăruţi sunt o femeie de 34 de ani şi un bărbat de 67 de ani, informează mass-media locale, în timp ce bilanţul victimelor decedate în urma ploilor abundente rămâne a rămas stabil la 6 persoane.


Pompierii caută de ieri cele două persoane date dispărute şi participă la activităţile de drenare a străzilor al căror acces a fost blocat pentru a putea pune în aplicare măsurile de intervenţie.

Citeşte şi: Never Forget. 16 ani de la prăbuşirea Turnurilor Gemene din New York

În ultimele ore apelurile de urgenţă la corpul de pompieri s-au multiplicat în diferite zone, iar pompierii au fost nevoiţi să efectueze peste 520 de intervenţii de urgenţă în regiune.

Circa 2.500 de persoane din Livorno şi Pisa au rămas fără curent şi apă iar gările din aceste oraşe au fost închise, legăturile feroviare fiind astfel suspendate.

Procuratura din Livorno a deschis o anchetă pentru dezastru din culpă, iar autorităţile locale prevăd să declare luni starea de urgenţă pentru a cere guvernului italian să evalueze pagubele.

Citeşte şi: Incident armat în Texas. Opt oameni au murit, printre care şi atacatorul – VIDEO

Ministrul mediului,Gian Luca Galletti, este aşteptat să viziteze zona şi să se reunească cu autorităţile locale şi să le transmită întregul suport al executivului.

Ploile au continuat şi luni în această parte a ţării deşi cu mai mică intensitate, însă alerta de precipitaţii a fost menţinută pentru această zonă până marţi.