DISTRIBUIȚI
Twitter

Două persoane au fost grav rănite miercuri într-un atac armat care s-a soldat cu cel puţin doi morţi şi a vizat o sinagogă şi apoi un restaurant turc în oraşul Halle, din estul Germaniei, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului universitar din oraş, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Avem doi răniţi grav cu răni provocate de gloanţe. Aceştia urmează să fie operaţi în curând”, a declarat pentru AFP Jens Müller, un purtător de cuvânt al spitalului.


Citește și : Congresul SUA îl ameninţă pe Erdogan că va plăti ‘foarte scump’ ofensiva lansată în Siria

Parchetul antiterorist german a anunţat că s-a sesizat în legătură cu ancheta în cazul acestui atac. Instanţa a justificat această abordare prin ”importanţa deosebită a cazului” care vizează ”infracţiuni violente ce afectează securitatea internă a Republicii Federale Germania”.

Potrivit unui martor, atacul a vizat în special un restaurant turc, în timp ce, conform cotidianului Bild, împuşcături ar fi avut loc de asemenea în faţa unei sinagogi şi o grenadă ar fi fost lansată, în această zi de Yom Kippur, într-un cimitir evreiesc din apropiere.

Citește și : Marşuri otomane acompaniază la frontieră atacurile din Siria