DISTRIBUIȚI
Dawn

Cel puţin două persoane au murit după ce bărbaţi înarmaţi necunoscuţi au atacat luni două autobuze de pasageri folosite de Ministerul taliban al Apărării în oraşul Herat din vestul Afganistanului, relatează DPA, potrivit agerpres

Alte 20 de persoane au fost rănite în atacuri. Autobuzele transportau angajaţi ai unui corp militar al talibanilor.


Citește și : Lukaşenko amenință cu represalii militare împotriva oricui ar ataca Belarusul

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Enayatullah Khwarazmi, a confirmat informaţiile pentru DPA.

Iniţial au existat relatări contradictorii despre numărul atacurilor şi al victimelor.

Unele media locale au relatat că patru autobuze au fost atacate în diferite părţi din oraş şi au transmis un bilanţ de până la 18 morţi, însă oficialii de securitate din provincie au confirmat numai un atac. Surse spitaliceşti au precizat că nu au voie să vorbească despre numărul victimelor.

Un oficial de securitate din Herat a declarat pentru DPA că trei bărbaţi aflaţi într-o ricşă au deschis focul cu arme automate AK-47 asupra unui autobuz care transporta angajaţi civili ai unui corp militar.

Citește și : Zelenski face apel la sprijin internaţional pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei după încheierea războiului

Şoferul ricşei a fost ucis de forţele de securitate, însă alţi doi atacatori au reuşit să fugă de la faţa locului, a spus oficialul.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

În Afganistan activează atât militanţi ai Statului Islamic, cât şi un anumit număr de grupuri armate de rezistenţă anti-talibană.