DISTRIBUIȚI
zumapress

India a închis cel puţin patru aeroporturi în partea de nord a ţării, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters, după ce avioane de luptă pakistaneze au trecut miercuri o frontieră disputată în partea indiană a Kashmirului. 

Escaladarea situaţiei de către Islamabad vine după o lovitură aeriană indiană care a vizat o tabără a militanţilor în interiorul Pakistanului cu o zi în urmă, relatează agerpres.


Citeşte şi: Kashmirul dă în clocot: Pakistanul a doborât două avioane indiene! – VIDEO

India a închis aeroporturile de la Pathankot, Leh, Srinagar şi Jammu, a declarat oficialul. Aeroporturile din Chandigarh şi Amritsar au fost de asemenea închise, potrivit unei surse aeroportuare.

Aeroportul principal din Srinagar, capitala de vară a statului Jammu şi Kashmir, a fost închis timp de trei ore, a anunţat poliţia oraşului.

La rândul său, Pakistanul a confirmat miercuri că a întreprins lovituri aeriene în Kashmirul indian şi a doborât două avioane de luptă indiene în spaţiul aerian pakistanez, pe fondul conflictului ce continuă să se amplifice între cele două puteri nucleare vecine.

Citeşte şi: Apropiaţii lui Macron au fost eliberaţi din puşcărie

Marţi, India a efectuat o „lovitură preventivă” împotriva principalei tabere de antrenament de pe teritoriul pakistanez a grupării islamiste responsabile de un atentat sinucigaş soldat cu aproape 40 de paramilitari indieni în Kashmirul indian, aminteşte France Presse.

Potrivit autorităţilor indiene, Jaish-e-Mohammed (JeM), una dintre cele mai active grupări armate împotriva New Delhi în rebeliunea separatistă Kashmir, pregătea noi atacuri sinucigaşe în India.