DISTRIBUIȚI
An emperor tamarin monkey is seen perched on a branch, in this undated image taken at an unidentified location, and released by the Dallas Zoo following the discovery by the zoo of the disappearance on January 30, 2023 of two emperor tamarin monkeys (not pictured) from the city zoo. Dallas Zoo/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT.

Două maimuţe tamarin, care dispăruseră de la Grădina Zoologică din Dallas, probabil furate, au fost găsite în viaţă de poliţie şi returnate grădinii zoologice, au anunţat marţi seara autorităţile americane, relatează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Poliţiştii au găsit cele două primate în jurul orei 16:50 (22:50 GMT) „într-o casă abandonată din Lancaster”, un oraş situat la aproximativ 30 de kilometri sud de Dallas.


Poliţia a anunţat pe Twitter că a primit un pont cu privire la locul în care se aflau maimuţele şi a publicat o fotografie cu una dintre primate aflate „în interiorul unui dulap din casă”, precizând că animalele au fost returnate grădinii zoologice.

Citeşte şi: GREVĂ masivă a profesorilor, funcţionarilor publici şi lucrătorilor feroviari din UK – Black News


Grădina Zoologică din Dallas, care sesizase luni poliţia în legătură cu dispariţia celor două maimuţe, s-a declarat „extrem de uşurată” de găsirea animalelor, într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Ele vor fi examinate de medicii noştri veterinari în seara asta”, a precizat marţi instituţia.

Citeşte şi: Risc SPORIT de atac terorist la Istanbul! Consulatul german a fost ÎNCHIS! – Black News

„Credem că animalele au fost scoase în mod deliberat din incinta” grădinii zoologice, a afirmat poliţia din Dallas într-un comunicat difuzat marţi dimineaţă, fără a indica un suspect sau un potenţial motiv.

Aceste maimuţe mici cu mustaţă albă, impunătoare, care trăiesc în pădurile din America de Sud, au mai fost în trecut ţinta unor astfel de furturi. Mai multe primate au fost furate la Lyon (Franţa) în 2011, apoi dintr-o incintă din nordul Franţei în 2016 şi dintr-o grădină zoologică din Blackpool (Marea Britanie), în 2014.