DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Bulgaria se confruntă în aceste zile cu cel mai sever val de căldură din ultimii nouă ani şi a înregistrat temperaturi de peste 40 de grade Celsius în mai multe localităţi, informează DPA, scrie agerpres.

În sudul ţării, două incendii majore de vegetaţie au izbucnit luni, pe fondul secetei severe şi al vânturilor puternice. Deocamdată nu au fost puse în pericol casele locuitorilor din zonă, au raportat companiile mass-media bulgare.


Citește și : Papa Francisc îşi reia audienţele generale

Cel mai ridicat nivel de alertă meteorologică, codul roşu, a fost declarat în nouă dintre cele 28 de provincii ale Bulgariei. Alte două provincii se află sub incidenţa unui cod portocaliu.

Cele mai ridicate temperaturi – de peste 40 de grade Celsius – au fost înregistrate luni după-amiază în Sandanski, o localitate aflată la graniţa cu Grecia, precum şi în oraşele Plovdiv şi Ruse.

În capitala ţării, Sofia, temperaturile au urcat până la valoarea de 38 de grade Celsius. Meteorologii avertizează că acest val de căldură extremă nu va scădea în intensitate până joi.