DISTRIBUIȚI
Twitter

Două incendii aparent accidentale au distrus vineri cel puţin două corturi fără a face victime în două tabere de migranţi de pe insula Lesbos şi din Grecia continentală, în timp ce condiţiile de cazare sunt denunţate de mai multe ONG-uri, potrivit unor surse concordante, notează AFP, potrivit agerpres.  

În Lesbos, în Marea Egee, incendiul declarat vineri la începutul după-amiezii într-un cort din tabăra Kara Tepe „a fost cauzat probabil de un scurtcircuit după o defectarea unui radiator”, a indicat pentru AFP un responsabil al biroului de presă al pompierilor.


Citește și : Boris Johnson: Joe Biden a pus din nou Statele Unite în poziţia de lider al lumii libere

Potrivit unui angajat al taberei, un cort învecinat a fost, de asemenea, distrus de flăcări, fără a se înregistra victime.

Vineri seară, un alt incendiu a izbucnit în faţa unui cort din tabăra Diavata din nordul Greciei continentale, unde locuiesc peste o mie de solicitanţi de azil.

„Incendiul a fost stins rapid, un cort a fost distrus”, au informat serviciile de pompieri. Potrivit primelor informaţii, solicitanţii de azil au încercat să aprindă un foc pentru a se încălzi.

Valul de frig care a lovit Grecia de la începutul săptămânii a pus la încercare zecile de mii de solicitanţi de azil din taberele aflate în întreaga ţară.

Tabăra temporară Kara Tepe, unde locuiesc 6.000 de persoane, a fost înfiinţată în grabă în septembrie, pe un teren inundabil şi în bătaia vântului, după două mari incendii care au devastat tabăra Moria de pe insulă, cea mai supraaglomerată şi mai mizerabilă la acea vreme din Europa.

Citește și : Guvernul Netanyahu atenționează SUA asupra efectelor revenirii în Acordul nuclear iranian

ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului au tras un semnal de alarmă în ultimele zile cu privire la deteriorarea condiţiilor de trai odată cu scăderea temperaturilor în tabăra Kara Tepe şi au solicitat deschiderea de urgenţă a unor biserici şi a altor clădiri încălzite pentru a găzdui în primul rând copiii.