DISTRIBUIȚI

Poliţia thailandeză a anunţat joi că a găsit două bombe false la Bangkok, în apropierea locului unde are loc o reuniune pe teme de securitate la care participă lideri internaţionali şi din statele membre ale Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), relatează AFP, potrivit agerpres.

În urma intervenţiei forţelor de securitate, s-a constatat că pachetele nu reprezentau un pericol. ”Erau două cutii care nu conţineau niciun material care să poată provoca o explozie. S-au descoperit rulmenţi şi circuite de sârmă, ceea ce ar putea provoca îngrijorare”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Krisana Pattanacharoen.


Citește și : Explozie masivă la o conductă de gaz din SUA – Cel puțin un mort

El a precizat că securitatea în jurul locului unde are loc forumul ASEAN a fost consolidată dar că nu este clar dacă evenimentul a fost ţinta aparentei farsei. Ministrul de externe chinez Wang Yi şi secretarul de stat al SUA Mike Pompeo participă la forum împreună cu alţi lideri regionali şi globali.

Generalul de poliţie Tawatchai Mekprasertkul a declarat că pachetele au fost plasate peste stradă de locul unde are locul forumul, în apropierea unei secţii de poliţie care urma să fie vizitată vineri de premierul thailandez Prayuth Chan-ocha.

Camerele de securitate au arătat un bărbat care purta un tricou galben şi care plasa pachetele. Poliţia încearcă să indentifice suspectul, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei.

Citește și : Boris Johnson se confruntă cu primul test electoral în Marea Britanie