DISTRIBUIȚI
CNN.com

Două avioane cu cetăţeni americani de pe nava Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia, au ajuns în Texas şi California. Printre persoanele evacuate, 14 au avut teste pozitive pentru coronavirus, fiind ţinute separat de restul pasagerilor, scrie news.ro .

Aproximativ 300 de cetăţeni americani au fost evacuaţi de pe Diamond Princess, urmând să fie ţinuţi în carantină timp de 14 zile, în unităţi militare din Texas şi California.


Citește și : Belgia suspendă procedura de extrădare în Spania a lui Puigdemont

Cel puţin 40 de americani infectaţi la bordul navei sunt spitalizaţi în Japonia. Circa 350 de pasageri americani se aflau pe Diamond Princess, însă nu toţi au acceptat să plece.

Australia şi Italia au anunţat de asemenea că vor evacuarea cetăţenilor lor, iar autorităţile din Hong Kong vrea repatrierea „cât mai curând posibil” a 330 de pasageri, lucru valabil şi în cazul a 250 de canadieni.

Diamond Princess a fost plasată în carantină de la începutul lunii februarie cu cei 3.711 de pasageri şi membri ai echipajului, după un test pozitiv făcut pe un pasager debarcat la Hong Kong.

Citește și : UE prelungeşte sancţiunile împotriva Belarusului