DISTRIBUIȚI
The Independent

Dosarul de acuzare împotriva lui Donald Trump se bazează pe „fapte concrete şi solide”, a declarat marţi alesul şi procurorul democrat Jamie Raskin, care a difuzat încă de la începutul procesului din Senat un montaj video, relatează AFP, potrivit agerpres.

Alesul democrat, un fost profesor de drept, a promis să evite „lecţiile lungi” plictisitoare şi a proiectat un film de mai multe minute, în care a inclus extrase din declaraţiile inflamatorii ale lui Donald Trump din faţa susţinătorilor săi, adunaţi pe 6 ianuarie la Washington, şi scene cu violenţele produse cu prilejul asaltului asupra Capitoliului.,


Citește și : SE ÎNCHIDE primul post de radio independent din Ungaria

Liderul majorităţii democrate din senat, Chuck Schumer, a caracterizat faptele reţinute împotriva lui Trump drept „cele mai grave acuzaţii aduse în istoria americană unui preşedinte al SUA”.

Congresmanul democrat Jamie Raskin, care conduce acuzarea, a spus că preşedinţii ar crea o „excepţie din ianuarie” care le-ar permite să încalce legea cu impunitate în ultima lună de mandat dacă senatorii nu îl vor găsi vinovat pe Trump, relatează Reuters.

„Excepţia din ianuarie este o invitaţie la cel mai grav coşmar al părinţilor fondatori… Riscăm să permitem ca 6 ianuarie să devină viitorul nostru”, a mai spus el la proces, în care senatorii joacă rolul de juraţi.

Citește și : Ţara cu cele mai multe execuţii din lume CONDAMNĂ la MOARTE încă cinci persoane

Senatul SUA a început marţi al doilea proces de impeachment al fostului preşedinte Donald Trump sub acuzaţia că a incitat la violenţele soldate cu morţi de la Capitoliu de pe 6 ianuarie.

Procesul istoric al fostului preşedinte republican a început într-o ambianţă solemnă, aleşii democraţi însărcinaţi cu acuzarea traversând în tăcere până la Senat culoarele Capitoliului, sediul Congresului luat cu asalt de susţinătorii lui Trump pe 6 ianuarie.