DISTRIBUIȚI
WTVD

Bilanţul provizoriu al trecerii devastatorului uragan Dorian peste Bahamas a urcat din nou pentru a ajunge la 30 de morţi, a afirmat joi premierul arhipelagului, Hubert Minnis, la postul american de televiziune CNN, notează AFP, potrivit agerpres.

Precedentul bilanţ era de 20 de morţi, însă autorităţile şi-au exprimat temerea că, odată încheiate operaţiunile de salvare, numărul definitiv va fi mult mai ridicat.


Citește și : Italia va avea un guvern proeuropean şi cu orientare spre stânga

Uraganul a provocat distrugeri care vor dura „generaţii” în Bahamas, a mai spus Hubert Minnis.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat miercuri seară că aproximativ 70.000 de oameni au nevoie de ”ajutor imediat” în zona insulelor Abaco şi Grand Bahama. Subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, care s-a deplasat în capitala Bahamas, Nassau, unde a avut o întrevedere cu premierul Minnis, a declarat că organizaţia a deblocat 1 milion de dolari din fondurile de urgenţă pentru a oferi primul ajutor celor afectaţi.

Citește și : Trimisul special al lui Trump pentru Orientul Mijlociu a demisionat

Dorian a lovit duminică arhipelagul cu forţa unui uragan de categoria 5 şi a staţionat deasupra Bahamas o perioadă lungă, însoţit de rafale puternice de vânt şi precipitaţii în cantităţi de până la 76 de centimetri.

Retrogradat în categoria 2 în cursul zilei, Dorian s-a apropiat joi mai mult de coasta de est a Statelor Unite, pradă vânturilor violente, ploilor torenţiale şi riscului de inundaţii mortale.