DISTRIBUIȚI

Statele membre ale ONU s-au angajat, în cadrul unei conferinţe anuale desfăşurate joi la Geneva, să doneze 1,2 miliarde de dolari pentru asistenţa umanitară furnizată de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), transmite Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit agenţiei ONU, angajamentele includ o sumă iniţială de 884,4 milioane de dolari pentru 2020, pentru ca refugiaţilor şi persoanelor strămutate să le fie puse la dispoziţie adăposturi, alimente, apă, iar persoanele apatride să fie ajutate să obţină o cetăţenie.


Citeşte şi: Pentagonul îşi creşte semnificativ contingentul din Orientul Mijlociu

Alte 310 milioane de dolari au fost promise pentru programare multinanuală, astfel încât planificarea pe termen lung a UNHCR să devină mai eficientă.

UNHCR atrage însă atenţia că decalajul se menţine între necesităţi şi fondurile disponibile, pentru programele de anul viitor ale agenţiei fiind nevoie de 8,7 miliarde de dolari.

Citeşte şi: Putin vrea să reînnoiască rapid tratatul nuclear cu SUA

Potrivit agenţiei, finanţarea sa este asigurată aproape în totalitate din contribuţii voluntare oferite de guverne, instituţii interguvernamentale, companii şi persoane private.