DISTRIBUIȚI
Evening Standard

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a felicitat miercuri pe noul premier britanic Boris Johnson şi s-a declarat nerăbdător să discute „în detaliu” despre cooperarea lor, relatează AFP, scrie agerpres.

„Abia aştept să ne întâlnim pentru a discuta, în detaliu, despre cooperarea noastră”, a scris Donald Tusk, aflat la conducerea instituţiei care îi regrupează pe şefii de stat şi de guvern din UE, într-un scurt mesaj.


Citește și : Boris Johnson, desemnat OFICIAL prim-ministru al Regatului Unit

„Dragă domnule Johnson, dragă Boris”, şi-a început Tusk mesajul în care îl felicită pe Boris Johnson pentru desemnarea în postul de prim-ministru.

Consiliul European este instanţa care stabileşte orientările şi fixează liniile roşii echipei de la Comisia Europeană şi negociatorului-şef Michel Barnier în discuţiile despre Brexit.

Donald Tusk, care nu ezită ca deseori să deplângă alegerea Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană, a stârnit o polemică în relaţia cu Londra întrebându-se „ce loc special în Infern” le va fi rezervat „celor care au promovat Brexit-ul fără ca măcar să redacteze un plan pentru a realiza acest lucru în deplină securitate”.

Citește și : Theresa May, cuprinsă de emoţii la ultima apariţie în parlamentul britanic în calitate de premier