DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri că există ”un loc special în iad” pentru arhitecţii campaniei de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, a reiterat că UE nu va renegocia acordul cu Regatul Unit şi şi-a exprimat speranţa ca premierul britanic, Theresa May, să vină joi la Bruxelles cu „sugestii realiste” privind modul de soluţionare a impasului Brexit, informează DPA, potrivit agerpres.

„M-am întrebat cum arată acel loc special din iad pentru cei care au promovat Brexit-ul, fără să aibă măcar schiţa unui plan pentru efectuarea în siguranţă” a acestui demers, a spus Tusk.


Citește și: Trump a încercat concilierea într-un climat politic nociv (AFP)

Preşedintele Consiliului European a reafirmat poziţia Uniunii Europene la o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar: aşa-numitul „backstop”, mecanismul de siguranţă la frontiera irlandeză, trebuie să fie păstrat în acordul privind retragerea Regatului Unit din UE.

Varadkar a apreciat că acordul pentru Brexit, respins deja de parlamentul britanic, este „cel mai bun posibil” şi că instabilitatea politică de la Londra, din ultima vreme, constituie încă o dovadă privind necesitatea backstop-ului. 

Citește și: Miniștrii britanici au discutat în secret AMÂNAREA Brexit-ului