DISTRIBUIȚI
dpa

Fostul premier Donald Tusk a fost ales lider al principalului partid de opoziţie din Polonia, Platforma Civică (PO), a anunţat duminică formaţiunea politică, potrivit politico.eu şi agerpres.

Tusk, care nu a avut niciun contracandidat, a obţinut peste 97% din voturi în scrutinul la care au participat 73,3% din membrii Platformei Civice.


Citeşte şi: Majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului de tranziţie au fost ARESTAŢI în Sudan – Black News

Fost preşedinte al Consiliului European (2014 – 2019) şi actual preşedinte al Partidului Popular European (PPE, cea mai mare familie politică paneuropeană), Donald Tusk a anunţat în vara acestui an că va reveni în politica poloneză cu principalul obiectiv de a câştiga viitoarele alegeri parlamentare din Polonia şi de a trimite astfel în opoziţie partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la putere în prezent.

Politicianul polonez, care joi a prezidat summitul PPE la Bruxelles, a declarat că are garanţii că Polonia va primi de la bugetul comunitar fondurile pentru redresarea economică post-COVID-19.

”Nimeni nu intenţionează să pedepsească polonezii pentru încăpăţânarea PiS”, a declarat Tusk.

Citeşte şi: Coronavirusul REVINE în China! Autorităţile impun noi măsuri de izolare şi restricţii – Black News

PiS a început în urmă cu mai mulţi ani o reformă a sistemului judiciar polonez, pe fondul acuzaţiilor că judecătorii sunt supuşi presiunilor politice.

Comisia Europeană a lansat mai multe proceduri de infringement contra guvernului de la Varşovia, unele cazuri ajungând chiar la nivelul Curţii de Justiţie a UE.