DISTRIBUIȚI
NBC News

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat vineri că ar putea merge la Ierusalim cu prilejul deschiderii ambasadei Statelor Unite, pe care a decis să o transfere de la Tel Aviv, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Ambasada la Ierusalim a fost promisă de preşedinţi timp de mai mulţi ani. Ei au făcut toţi promisiuni de campanie şi nu au avut niciodată curajul să le pună în aplicare. Eu am făcut asta, deci aş putea merge acolo”, a declarat el într-o conferinţă de presă, organizată în comun cu cancelarul german, Angela Merkel, aflată în vizită la Washington.


Citește și : Angela Merkel afirmă că actualul acord privind programul nuclear iranian „nu este suficient”

Ambasada „se pregăteşte să îşi deschidă” porţile şi „va fi frumoasă”, a mai afirmat Donald Trump.

Acest controversat transfer este prevăzut la 14 mai, pentru a coincide cu sărbătorirea a 70 de ani de la crearea statului Israel.

Donald Trump a anunţat în decembrie decizia sa de „a recunoaşte oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului”, încălcând linia predecesorilor săi şi trecând peste avertismentele venite din toate părţile.

Citește și : Mike Pompeo : Este „esenţial” ca aliaţii din NATO să îşi respecte angajamentele în privinţa cheltuielilor militare