DISTRIBUIȚI

Preşedintele american Donald Trump a mărturisit că îi pare rău pentru prim-ministrul britanic Theresa May, care şi-a anunţat vineri demisia, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Îmi pare rău pentru Theresa. O apreciez enorm”, a declarat Trump pe peluza Casei Albe, înainte de a pleca într-o deplasare în Japonia.


Citește și : Fostul preşedinte sud-african Zuma spune că a trebuit să-şi ‘vândă cămaşa’ pentru a-şi plăti onorariile avocaţilor

„Ea a muncit din greu, este foarte puternică”, a adăugat Trump, care totuşi în ultimele luni nu s-a ferit să critice modul în care Theresa May a gestionat spinoasa problemă a dosarului Brexit.

Theresa May a precizat că va demisiona din funcţia de şefă a Partidului conservator – şi deci a guvernului – pe 7 iunie, exprimându-şi „regretul profund că nu am reuşit să pun în aplicare Brexitul”.

Ea se va afla încă în reşedinţa de pe Downing Street 10 cu prilejul vizitei de stat la Londra a preşedintelui Trump, care se va deplasa în Europa la începutul lui iunie, cu prilejul împlinirii a 75 de la Debarcarea din Normandia.

Citește și : ALERTĂ în Franța: Cel puţin opt răniţi într-o explozie la Lyon