DISTRIBUIȚI

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că a avut o „discuţie bună” cu omologul său chinez Xi Jinping, cu o atenţie specială acordată schimburilor comerciale, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Discuţia telefonică vine în contextul înrăutăţirii disputei comerciale între cele două ţări, cele mai mari economii ale lumii.


Citește și : Petro Poroşenko: Sancţiunile Rusiei sunt ca ‘un premiu’ pentru ucraineni

„Tocmai am avut o discuţie lungă şi foarte bună cu preşedintele chinez Xi Jinping. Am discutat despre multe subiecte, cu un accent special pe comerţ”, a scris Trump pe contul său de Twitter.

„Discuţiile avansează bine, fiind programate întâlniri la (summitul) G20 din Argentina. Am avut de asemenea discuţii bune cu Coreea de Nord!”, a mai precizat liderul de la Casa Albă.

Cei doi lideri ar urma să se întâlnească la summitul G20 care va avea loc la Buenos Aires, la 30 noiembrie – 1 decembrie.

De partea cealaltă, preşedintele Xi Jinping şi-a exprimat speranţa că China şi SUA vor putea să promoveze o relaţie solidă şi sănătoasă, conform mass-media de stat, citate de Reuters.

Citește și : Brazilia: Judecătorul anticorupţie Sergio Moro va conduce Ministerul Justiţiei şi Securităţii Publice

China şi SUA sunt blocate într-un război comercial tot mai intens, iar fiecare din cele două ţări a impus deja tarife asupra unora dintre importurile celeilalte, ceea ce a declanşat îngrijorări privind efectele asupra economiei mondiale.