DISTRIBUIȚI
FILE - In this June 22, 2016, file photo, Border Patrol agent Eduardo Olmos walks near the secondary fence separating Tijuana, Mexico, background, and San Diego in San Diego. The number of immigrants in the U.S. illegally has changed little since the Great Recession began, dropping to 11.1 million in 2014 from 11.2 million in 2012 and 11.3 million in 2009, according to a study released Tuesday, Sept. 20, 2016, by the Pew Research Center. (AP Photo/Gregory Bull, File)

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că speră că va putea coopera cu Congresul pentru a obţine finanţare pentru zidul de la frontieră, precum şi pentru a renunţa la un program care îi vizează pe mii de tineri imigranţi care nu deţin cetăţenie americană, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o întâlnire cu ziariştii de la Casa Albă după alegerile legislative de marţi, el a spus că-şi doreşte ca congresmenii americani să-i aloce suficienţi bani pentru a construi zidul de mult promis de la frontiera sudică cu Mexicul. Trump a precizat însă că nu va forţa un blocaj al activităţii guvernului din acest motiv.


Citește și : Trump speră să poată coopera cu oponenţii săi democrați în următorul Congres al SUA

„Avem nevoie de bani pentru a construi zidul, tot zidul, nu doar o parte din el”, a spus Trump în cadrul conferinţei de presă. „Avem nevoie de zid, mulţi democraţi ştiu că avem nevoie de zid, va trebui să vedem ce se va întâmpla”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele republican a mai spus că ar putea lucra cu democraţii şi în privinţa programului „Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA)”, dar că va trebui mai întâi să vadă decizia Curţii Supreme în această chestiune.

Programul DACA i-a protejat de deportare pe tinerii imigranţi aşa-numiţi „Dreamers” şi le-a asigurat permise de muncă, dar nu şi o cale către obţinerea cetăţeniei.

Administraţia Trump a întrebat luni Curtea Supremă dacă îi permite oprirea acestui program. „Cred că putem face cu adevărat ceva în legătură cu DACA. Va trebui să vedem ce decide Curtea Supremă”, a indicat Trump.

Citește și : Trump : Ancheta condusă de Robert Mueller este rea pentru SUA