DISTRIBUIȚI
World Pro News

Preşedintele american, Donald Trump, şi o comedie din franciza „Sherlock Holmes” sunt principalii câştigători ai premiilor anuale Zmeura de Aur (Razzie Awards) la gala desfăşurată sâmbătă la Los Angeles şi care a ”recompensat” cele mai slabe spectacole şi filme din 2018, informează Reuters, potrivit Agerpres.

„Holmes & Watson”, cu Will Ferrell şi John. C. Reilly, conduce lista ”câştigătorilor”, primind patru trofee, inclusiv pentru cel mai prost film şi „cel mai prost rip-off”. Reilly a primit premiul pentru cel mai slab actor în rol secundar în acest film pe care fondatorul premiilor Razzie John Wilson l-a numit o „parodie lipsită de inteligenţă” a clasicului roman poliţist britanic.


Citește și : Procurorii din New York l-ar putea inculpa pe Paul Manafort indiferent dacă Trump îl graţiază

Trump a câştigat două premii la categoria „cel mai slab actor” pentru apariţiile sale sub forma unor imagini de arhivă în două documentare lansate în 2018: „Death of a Nation”, regizat de cineastul conservator Dinesh D’Souza, şi „Fahrenheit 11/9″, regizat de democratul Michael Moore.

Consiliera de la Casa Albă Kellyanne Conway a fost votată drept ”cea mai slabă actriţă în rol secundar”
pentru apariţiile sale de arhivă utilizate în documentarul „Fahrenheit 11/9”. La această categorie fusese nominalizată şi Prima Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump.

Într-o întorsătură neobişnuită, Melissa McCarthy a fost considerată cea mai slabă actriţă pentru interpretarea din comedia „The Happytime Murders”, care aduce împreună oamenii şi păpuşile. Cunoscuta actriţă a obţinut şi trofeul Razzie Redeemer (atribuit unui artist care a „câştigat” în trecut Zmeura de Aur, dar care a reuşit să evolueze şi să îşi îmbunătăţească performanţele artistice) pentru rolul său nominalizat la Oscar din drama literară ”Can You Ever Forgive Me?” (Poţi să mă ierţi vreodată?)

Filmul”Gotti”, despre fostul lider al mafiei din New York John Gotti, a ”scăpat” fără ”victorii” la gala Zmeurelor, în pofida faptului că avea şase nominalizări, inclusiv la categoriile „cel mai prost film”, „cel mai prost scenariu”, „cel mai prost actor” şi „cel mai prost cuplu pe marele ecran” (John Travolta şi soţia lui, Kelly Preston).

Citește și : Numărul expulzărilor din Germania către Algeria, Maroc şi Tunisia a crescut cu 34%

Premiile Zmeura de Aur, care se acordă din 1980, premiază cele mai slabe interpretări şi producţii cinematografice, dorindu-se a fi un fel de antidot amuzant al premiilor Oscar. Gala Zmeurelor are loc în mod tradiţional cu o zi înainte de gala Oscarurilor, cele mai prestigioase premii din cinematografia americană.

Nominalizaţii şi câştigătorii de la Razzie Awards sunt votaţi pe internet de cei aproximativ 1.000 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, care provin din 24 de ţări şi care plătesc o taxă de membru de 40 de dolari.