DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele Donald Trump se va întâlni cu omologul său brazilian Jair Bolsonaro la Casa Albă, pe 19 martie, potrivit anunţului făcut de Washington vineri, relatează AFP şi EFE, potrivit Agerpres.

„Preşedinţii Trump şi Bolsonaro vor discuta despre modalităţile de a construi o emisferă vestică mai prosperă, mai sigură şi mai democratică”, afirmă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Sarah Sanders într-un comunicat de presă.


Citește și : Turcia. Manifestantele de Ziua Femeii, întâmpinate de poliţie cu câini şi gaze lacrimogene (VIDEO)

Pe agenda discuţiilor figurează „oportunităţile de cooperare în materie de apărare şi politici comerciale în favoarea creşterii economice, combaterea delicvenţei transnaţionale şi restabilirea democraţiei în Venezuela, precum şi rolul major pe care SUA şi Brazilia îl joacă în efortul de acordare a asistenţei umanitare Venezuelei”.

Politician de extremă-dreapta, Jair Bolsonaro respinge abordarea multilaterală a relaţiilor internaţionale, la fel ca preşedintele Donald Trump. Ambii lideri doresc căderea regimului preşedintelui Maduro de la Caracas şi l-au recunoscut pe opozantul Juan Guaido preşedinte interimar.

Citește și : Slovenia: Ministrul Sănătății, Samo Fakin, a demisionat motivând cauze medicale

Brazilia, alături de Columbia, a primit pe teritoriul său ajutoarele umanitare trimise de Washington pentru Venezuela, pe care însă regimul preşedintelui Maduro le respinge. Cele două state fac parte de asemenea din Grupul de la Lima, un forum al ţărilor americane care solicită schimbarea preşedintelui Maduro şi susţine redemocratizarea Venezuelei.