DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat marţi că o anchetă a FBI asupra candidatului său la Curtea Supremă, acuzat de agresiune sexuală în anii 1980, nu este necesară, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Nu cred că FBI ar trebui să se amestece”, a declarat Donald Trump în Biroul Oval, subliniind că audierea de către Senat, prevăzută luni, a judecătorului Brett Kavanaugh şi a femeii care îl acuză, Christine Blasey Ford – cadru universitar -, este suficientă.


Citește și : Avion rusesc doborât în Siria: Rusia l-a convocat pe numărul doi al Ambasadei Israelului la Moscova

Reafirmându-şi sprijinul „total” pentru judecătorul Kavanaugh, un om „extraordinar”, Donald Trump a afirmat că acesta din urmă este nerăbdător să prezinte în faţa congresmenilor propria versiune a faptelor.

Întrebat despre întârzierea în procesul de confirmare, şeful statului a ţinut să menţioneze că „trebuie să se dea tuturor o şansă” să ia cuvântul, exprimându-şi speranţa ca procesul să meargă „cât mai repede posibil”.

Consideră că această răsturnare spectaculoasă este politică? „Nu vreau să spun asta. O voi spune poate peste câteva zile, dar nu acum”, a răspuns el.

Judecătorul Brett Kavanaugh (53 de ani) şi femeia care îl acuză (51 de ani) vor depune public mărturie luni în faţa Comisiei pentru justiţie a Senatului care, iniţial, trebuia să voteze joi asupra candidaturii magistratului.

Citește și : Donald Trump acuză China că „încearcă să influenţeze” alegerile din SUA prin sancţiunile sale comerciale

Dacă profesoara de psihologie va reuşi să sădească îndoiala printre senatori, ea ar putea face să eşueze procesul de confirmare a magistratului şi, în acelaşi timp, să îl înfrângă pe preşedintele Donald Trump cu cinci săptămâni înainte de alegerile parlamentare cu risc mărit pentru executiv.