DISTRIBUIȚI
The Hill

Preşedintele american Donald Trump şi-a reînnoit sprijinul vineri pentru controversatul candidat republican de Alabama pentru Senat Roy Moore, acuzat de hărţuire sexuală a unor minore, relatează AFP, conform agerpres .

‘Dorim oameni care vă vor proteja drepturile la arme de foc. Acest lucru va crea mari acorduri comerciale în loc de acorduri oribile. Şi noi dorim locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă! Atunci, mergeţi la vot pentru Roy Moore’, a declarat preşedintele american vineri seara la Pensacola, în Florida, în apropiere de graniţa cu Alabama.


‘Nu ne putem permite, pentru această ţară şi viitorul ei, nu ne putem permite să pierdem un loc în Senat’, a declarat de asemenea preşedintele american, referindu-se la majoritatea redusă a republicanilor în camera superioară a Congresului.

‘Votaţi Roy Moore!’, a mai scris el într-un mesaj difuzat pe Twitter, cu cinci zile înainte de aceste alegeri parţiale care ţin American în suspans.

Citește și : Brexit, acord istoric: Costurile pentru Marea Britanie ajung la 40-60 miliarde de euro

După ce a tergiversat mult timp în acest caz, Trump a anunţat la începutul săptămânii că îl susţine oficial pe acest candidat controversat.

Considerând că ‘ultimul lucru’ de care America are nevoie este un democrat în plus în Senat, Trump a avertizat împotriva adeversarului lui Moore, Doug Jones.

‘El ar vota împotriva noastră 100%’, a subliniat el. ‘Este rău în ceea ce priveşte criminalitatea, avortul, graniţele, veteranii, armele individuale şi armata’, a scris Trump în mesajul difuzat pe Twitter.

În cazul înfrângerii lui Roy Moore, majoritatea republicană din Senat ar scădea de la 52 la 51 de locuri din 100, ceea ce ar reduce la minimum marja sa de manevră deja foarte subţire. Roy Moore, magistrat din Alabama, este candidatul republicanilor la senatorialele de la 12 decembrie.