DISTRIBUIȚI
salon.com

Preşedintele american Donald Trump a remarcat, joi, că ‘se pare’ că Rusia s-a aflat în spatele recentei otrăviri în Marea Britanie a unui fost spion rus şi a fiicei sale, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Se pare că în spate au fost ruşii”, a afirmat Trump în cursul unei întâlniri la Casa Albă cu premierul irlandez Leo Varadkar.


Citește și : SUA impun sanţiuni pentru 19 ruşi în cazul insurgenței Rusiei în alegerile din 2016

Donald Trump a precizat că s-a aflat în contact cu premierul britanic Theresa May în legătură cu acest incident şi că este vorba de o „situaţie foarte tristă”, pe care SUA o iau „foarte în serios”.

Preşedintele american şi premierul britanic, împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel, au subliniat într-un comunicat comun difuzat joi că responsabilitatea Rusiei este singura explicaţie ‘plauzibilă’ în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi i-au cerut Moscovei să furnizeze toate informaţiile cu privire la programul său de arme chimice Noviciok.

Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa, Iulia (33 de ani) se află în continuare în stare critică după ce au fost găsiţi în stare de inconştienţă, duminică, 4 martie pe o bancă în apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, situat în sud-vestul Angliei. Miercuri, Theresa May a anunţat o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, între care expulzarea a 23 de diplomaţi şi îngheţarea relaţiilor bilaterale la cel mai înalt nivel, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru otrăvirea – pe teritoriu britanic – a fostului spion şi a fiicei sale cu un agent neurotoxic de uz militar din categoria ‘Noviciok’.

Citește și : Administraţia Trump acuză Rusia de atacuri în sectorul energetic american