DISTRIBUIȚI
TVLine

Administraţia preşedintelui american Donald Trump „nu observă pericolul” pe care îl reprezintă discuţiile pe care intenţionează să le poarte cu regimul nord-coreean, a apreciat sâmbătă fosta şefă a diplomaţiei americane, Hillary Clinton, care a candidat totodată la preşedinţia SUA în 2016 şi a fost învinsă de actualul lider de la Casa Albă, informează AFP.

„Dacă se doreşte să se discute cu Kim Jong Un (preşedintele nord-coreean – n.r.) despre arme nucleare, atunci este nevoie de diplomaţi experimentaţi”, care lipsesc în momentul de faţă în SUA, a declarat Clinton într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul olandez Algemeen Dagblad. „Este nevoie de oameni care să cunoască bine dosarele şi să ştie să-i înţeleagă pe nord-coreeni şi limbajul lor”, a explicat ea, conform agerpres.


Or, Departamentul de Stat a pierdut mulţi diplomaţi de la sosirea la putere a lui Trump şi nu au mai rămas mulţi care să fie capabili să negocieze cu Phenianul. „Nu poate exista diplomaţie fără diplomaţi”, a subliniat Hillary Clinton, iar acest „pericol nu este recunoscut de administraţia Trump”.

Citește și : Donald Trump : Înţelegerea cu nord-coreenii este „în pregătire”