DISTRIBUIȚI
afp

Președintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că nu este deranjat de faptul că Administrația de la Phenian „a lansat câteva arme mici” și consideră că liderul nord-coreean Kim Jong-Un își va respecta promisiunile făcute, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Coreea de Nord a lansat niște arme mici, care i-au deranjat pe unii oficiali din Administrația mea, dar nu și pe mine. Am încredere că liderul Kim Jong-Un își va respecta promisiunile făcute”, a transmis Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.


Citește și : Trump evocă ‘mari progrese’ în negocierile comerciale dintre SUA şi Japonia

Președintele american a sosit sâmbătă în Japonia, pentru o vizită de stat de patru zile, în cursul căreia se va întâlni și cu noul împărat nipon, Naruhito, va discuta cu premierul Shinzo Abe și va vizita trupele americane staționate în Japonia.

Coreea de Nord a anunţat, vineri, că negocierile pe tema programului nuclear cu Statele Unite nu vor mai fi reluate dacă Administraţia de la Washington nu renunţă la solicitarea dezarmării unilaterale.

În aprilie, Donald Trump a catalogat drept „excelentă” relaţia cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit. Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea cuprinsă între 7,5 şi 8 în Peru

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul își schimbă atitudinea. Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie.