DISTRIBUIȚI
Vanity Fair

Anchetatori americani s-au întâlnit cu Christopher Steele, fostul spion britanic aflat la originea raportului informând despre contacte repetate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia, a anunţat joi canalul de televiziune CNN, transmite AFP. 

Anchetatorii procurorului special Robert Mueller, însărcinat să ancheteze asupra acţiunilor Rusiei în timpul ultimei campanii prezidenţiale, s-au întâlnit în vară cu Christopher Steele, a făcut cunoscut CNN care a citat două surse apropiate dosarului.


„CNN a aflat că FBI şi comunitatea americană de informaţii au luat anul trecut în dosarul Steele mult mai în serios decât ce au recunoscut public agenţii”, a subliniat televiziunea pe pagina sa de internet.

Cotidianul Wall Street Journal l-a identificat la fostul ofiţer din cadrul MI6 Christopher Steele ca fiind autorul raportului de 35 de pagini pe care Donald Trump l-a calificat ca „fake news”.

Acest raport controversat descria numeroase detalii compromiţătoare pentru Donald Trump, în special existenţa unei înregistrări video cu caracter sexual implicând prostituate sau schimburi de informaţii timp de un deceniu cu Kremlinul.

Richard Burr, preşedintele republican al Comisiei senatoriale pentru serviciile de informaţii – una din cele trei comisii care anchetează de la începutul anului asupra acestei afaceri -, a afirmat miercuri că Moscova a reuşit să semene „haos la toate nivelurile alegerilor prezidenţiale” din 2016.