DISTRIBUIȚI
Fox News

Fiul mai mare al preşedintelui în exerciţiu american Donald Trump vrea să candideze la şefia puternicului grup de lobby în favoarea armelor de foc National Rifle Association (NRA), dezvăluie site-ul american de ştiri Business Insider, care citează în acest sens o sursă din cadrul Partidului Republican, transmite şi news.ro.

Donald Trump Jr este cunoscut ca un pasionat de vânătoare şi un obişnuit al evenimentelor organizate de NRA.


Citește și: Greg Meeks este primul preşedinte de culoare al Comisiei de politică externă din Camera Reprezentanţilor

Pe reţele de socializare, el apare vânând sau apărând dreptul de a vâna.

Altă sursă din cadrul Partidului Republican a dezminţt însă informaţia potrivit căreia Donald Trump Jr ar fi interesat de acest post.

Ocuparea funcţiei de vicepreşedinte executiv al NRA ar pentru Donald Trump Jr un mijloc de a continua să exercite o influenţă politică, după plecarea tatălui său de la Casa Albă, au declarat consilieri ai familiei Trump pentru site.

Citește și: Adolf Hitler a fost ales consilier muncipial în Namibia

Donald Trump Jr este relativ popular în rândul membrilor NRA, însă acest lucru ar putea să nu fie suficient pentru a-l propulsa la conducerea organizaţiei.

Un republican declară pentru Business Insider că membri ai Consiliului de Administraţie al NRA, care alege conducătorii organizaţiei, probabil că sunt ataşaţi actualului vicepreşedinte executiv, Wayne LaPierre.