DISTRIBUIȚI

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat pe Twitter că fostul vicepreşedinte Joe Biden „ar pierde repede şi ar plânge tot timpul” dacă ar pune în practică dorinţa exprimată de a-l „bate zdravăn” din cauza comentariilor sale despre femei, scrie The Guardian.

Joe Biden a vorbit marţi la un eveniment pentru combaterea hărţuirii sexuale care a avut loc la Universitatea din Miami: „Un tip care a ajuns să fie liderul nostru a spus „Pot să apuc o femeie de orice şi ei îi va plăcea”.


Citește și : Klaus Iohannis : Pentru noi stadiul negocierilor privind Brexit „arată foarte bine”

„M-au întrebat dacă aş vrea să stau la o dezbatere cu această persoană şi am spus „nu”. Am spus „Dacă am fi în liceu, l-aş duce în spatele sălii de sport şi l-aş bate zdravăn”, a adăugat Biden.

Biden făcea referire la o convorbire înregistrată cu Trump în care preşedintele american se lăuda cu puterea sa de a face avansuri sexuale femeilor.

Răspunsul lui Trump a venit pe Twitter: „Nebunul de Joe Biden vrea să pară dur. De fapt, el e slab, atât mintal cât şi fizic şi cu toate astea mă ameninţă, pentru a doua oară, cu violenţă fizică. Nu mă cunoaşte, dar ar pierde rapid şi ar plânge tot timpul”.

Joi, Joe Biden a anunţat un plan format în trei puncte denumit „Planul de a pune munca şi muncitorii pe primul loc” şi adăugarea în echipa sa a unor consilieri importanţi printre care şi foste figuri cunoscute din administraţia Obama.

Fostul şef de personal al lui Trump, Reince Priebus, a spus într-un discurs la Hong Kong săptămâna aceasta că Biden „ar putea să fie un candidat serios”, deşi a adăugat că nu crede că Partidul Democrat ar accepta o asemenea figură „centristă” pentru a concura cu Trump.

Discuţiile privind o posibilă candidatură a lui Biden au început încă din campania pentru alegerile din 2016 atunci când era considerat un potenţial înlocuitor pentru Hillary Cliton. Biden, care a spus că ar fi putut câştiga în 2016, nu a exclus posibilitatea unei candidaturi la următoarele alegeri. El a deschis de asemenea şi două organizaţii pentru politici şi un comitet pentru acţiune politică.

Citește și : UE şi mai multe ţări vor fi, pentru moment, scutite de noile tarife americane