DISTRIBUIȚI

Democrata americană Nancy Pelosi, nou aleasă în funcţia de preşedintă a Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, l-a invitat joi pe preşedintele ţării, republicanul Donald Trump, să-şi ţină discursul anual în faţa Congresului pe 29 ianuarie, relatează vineri agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Într-o scrisoare adresată lui Trump, dna Pelosi îl invită pe preşedinte să-şi rostească ”discursul privind Starea Uniunii în cadrul unei sesiuni comune a Congresului marţi, pe 29 ianuarie, 2019, în Camera Reprezentanţilor”.


Citește și: Un fost senator democrat ar putea prelua șefia Pentagonului

Invitaţia formală pentru Trump survine în ziua în care a fost convocat noul Congres, unul divizat, şi Nancy Pelosi, democrată de California, a fost aleasă în funcţia de preşedintă a Camerei Reprezentanţilor (speaker), pentru a doua oară în cariera sa politică.

Discursul anual este rostit în mod tradiţional de către preşedintele SUA în cadrul unei sesiuni comune a Congresului în Camera Reprezentanţilor la invitaţia speaker-ului.

Citește și: Polițiștii britanici se pregătesc de tulburări violente în Irlanda de Nord

Discursul privind Starea Uniunii pe care Trump îl va rosti la data propusă de Nancy Pelosi ar putea avea loc în contextul actualului blocaj parţial al administraţiei federale, dacă Congresul şi Casa Albă nu vor rezolva impasul prelungit în legătură cu finanţarea zidului de la graniţa SUA cu Mexicul, promis de mult timp de către Trump.