DISTRIBUIȚI
NBC News

Preşedintele american Donald Trump a pus sub semnul întrebării vineri decizia Facebook de a revizui modul în care administrează reclamele politice plătite, pe fondul investigaţiilor privind presupusa interferenţă rusă în alegerile din SUA, relatează Reuters.

“Farsa cu Rusia continuă, acum se referă la anunţuri pe Facebook”, a scris Trump pe Twitter.


“Dar cum este cum acoperirea mediatică părtinitoase şi lipsită de onestitate în favoarea lui Hillary cea coruptă”, a adăugat el, referindu-se la rivala sa din alegerile prezidenţiale de anul trecută, Hillary Clinton.

Seful Facebook, Mark Zuckerberg, a postat un mesaj video în care promite mai multă transparenţă în ceea ce priveşte reclamele din cadrul reţelei, vizate fiind în primul rând postările propagandistice.

SUA anchetează modul în care Rusia s-ar fi implicat în alegerile locale de anul trecut, în urma cărora Donald Trump a devenit preşedinte. Parte a acestui scandal o constituie reclamele politice cumpărate de anumite organizaţii ruse în timpul alegerilor.

Facebook a recunoscut că o misterioasă companie rusă a cheltuit 100.000 de dolari în timpul alegerilor din 2016 pe reclame politice care au vizat cetăţeni americani. Nu se ştie dacă acesta a fost singurul caz, cert este că Facebook nu a dat şi alte exemple.

Legea electorală din Statele Unite le interzice cetăţenilor şi organizaţiilor străine să investească bani pentru a influenţa alegerile.