DISTRIBUIȚI

Președintele american Donald Trump i-a solicitat, prin intermediul unui mesaj pe Twitter, omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, să intervină pentru eliberarea unui pastor american deținut în Turcia pe baza unor acuzații de terorism și spionaj, relatează dpa, potrivit mediafax.

O instanță din Turcia a decis miercuri că pastorul american Andrew Brunson, 50 de ani, trebuie să rămână închis în această țară, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mișcarea clericului musulman Fethullah Gulen și Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizații considerate drept teroriste de Ankara.


Citește și: Autoritățile britanice i-au identificat pe suspecții care l-au otrăvit pe Serghei Skripal

Un oficial american a comentat asupra cazului, afirmând că „nu există vreo dovadă credibilă” că Brunson, care de doi ani este închis în Turcia, ar fi vinovat de acuzațiile care îi sunt aduse.

Miercuri spre joi noapte, președintele Trump a cerut omologului său turc să-l elibereze pe pastorul american, afirmând că „a fost ținut ostatic prea mult timp”.

Citește și: CONTROVERSE Adoptarea unei legi controversate care defineşte Israelul drept ‘statul-naţiune al poporului evreu’

„O ruşine totală că Turcia nu eliberează din închisoare un respectat pastor american, Andrew Brunson”, afirmă Trump pe Twitter.

„RT Erdogan ar trebui să facă ceva pentru eliberarea acestui minunat soţ& tată creştin. Nu a făcut nimic rău, iar familia sa are nevoie de el”, a adăugat liderul de la Casa Albă.