DISTRIBUIȚI

Coreea de Nord l-a avertizat duminică pe preşedintele american Donald Trump să se abţină de la „remarci iresponsabile” în cursul turneului pe care tocmai l-a început în Asia, relatează agerpres .

Donald Trump este „instabil spiritual”, se afirmă un articol publicat duminică de cotidianul oficial Rodong Sinmun, care mai consemnează că sunt americani care militează pentru destituirea sa deoarece declaraţiile sale virulente ar putea provoca „un dezastru nuclear pe continentul american”.


Citiți și : Yemen : Două atentate sinucigașe au ucis cel puțin 5 soldați la Aden

Ziarul notează că senatorul republican Bob Corker, liderul comisiei pentru relaţii externe, precum şi alte personalităţi americane îl acuză pe preşedinte că agravează fără motiv tensiunile cu Phenianul. Însă Trump nu şi-a venit în fire şi provoacă „grav Coreea de Nord cu remarcile sale stupide”.

„Dacă SUA fac o greşeală de interpretare în ce priveşte voinţa de fier a Coreei de Nord, aceasta din urmă se va vedea nevoită să lanseze asupra primelor o pedeapsă fermă şi nemiloasă, mobilizându-şi toate forţele”, se avertizează în articol.

Duminică, la sosirea sa în Japonia, preşedintele american a avertizat că „niciun dictator” nu trebuie să subestimeze Statele Unite, într-o aluzie abia voalată la Coreea de Nord, care urmează să domine turneul său în Asia, turneu care are loc pe fondul unei virulente dispute verbale între Washington şi Phenian.