DISTRIBUIȚI
afp

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că Statele Unite și Japonia au început negocierile privind comerțul, afirmând că Tokyo este conștient de ce consecințe vor exista dacă cele două părți nu reușesc să ajunge la un acord, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

„Am început acest lucru. De fapt Japonia ne-a contactat. Dacă nu ajungem la un acord cu Japonia, Japonia știe ce înseamnă asta”, a declarat Trump.


Citește și : SUA: Barack Obama îl atacă dur pe Donald Trump

În luna martie, Donald Trump a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu.

În contextul în care Uniunea Europeană, Japonia şi Canada au formulat obiecţii faţă de taxele vamale impuse recent de Donald Trump la importurile de oţel şi aluminiu şi au ameninţat cu măsuri de retorsiune, preşedintele SUA a discutat individual cu liderii statelor din Grupul G7, argumentând că Statele Unite sunt tratate inadecvat, prin impunerea de bariere comerciale sau prin nerespectarea angajamentelor de securitate, a declarat un oficial european. Trump a atras atenţia că Washingtonul va riposta la eventuale contramăsuri comerciale aplicate de parteneri.

Citește și : Erdogan s-a întâlnit cu ayatollahul Ali Khamenei la Teheran