DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că va ocoli Congresul şi va recurge la armată pentru construirea zidului la graniţa cu Mexic, dacă democraţii se vor opune finanţării cerute, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o serie de postări matinale pe Twitter, cu câteva ore înaintea întâlnirii programate cu cei doi lideri democraţi din Congres, Trump a lăudat măsurile administraţiei de a bloca migranţii la frontieră şi a promis că ‘Zidul va fi construit’.


Citește și : Guvernul australian discută mutarea ambasadei sale din Israel

Trump urmează să se întâlnească la Casa Albă cu cei doi lideri democraţi din Congres, Chuck Schumer şi Nancy Pelosi, în încercarea de a se ajunge la un acord pentru evitarea unui aşa-zis ‘shutdown’ (închidere a administraţiilor) înaintea termenului de 21 decembrie.

Nancy Pelosi vizează să devină preşedinte al Camerei Reprezentanţilor după ce partidul său va deţine majoritatea în această cameră legislativă luna viitoare.

‘Dacă Democraţii nu ne dau voturile pentru a ne securiza Ţara, Armata va construi secţiunile rămase ale Zidului’, a scris Trump pe Twitter înaintea întâlnirii care va începe la ora 16.30 GMT.

Preşedintele vrea alocarea a 5 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţa cu Mexic, plus alte fonduri pentru măsuri suplimentare de securitate la frontieră.

Citește și : Macron nu i-a convins pe francezi, dar ‘vestele galbene’ pierd din susţinere