DISTRIBUIȚI

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a primit joi o scrisoare „foarte frumoasă” de la liderul nord-coreean Kim Jong Un, cu care s-ar putea întâlni din nou, transmite Reuters, scrie agerpres.

Trump nu a precizat când ar urma să aibă loc următorul summit. După precedenta întâlnire cu Kim din 30 iunie, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune.


Citește și : Tineri europeni activişti pentru mediu au stabilit revendicări comune pentru limitarea încălzirii globale

Şeful Casei Albe şi conducătorul de la Phenian s-au întâlnit până acum de trei ori – anul trecut în Singapore, iar anul acesta la Hanoi şi în zona demilitarizată dintre cele două Corei – fără ca SUA să înregistreze progrese semnificative privind eliminarea armelor nucleare nord-coreene. Testele recente au creat incertitudini privind continuarea dialogului bilateral, iar Coreea de Nord a avertizat că ar putea pune capăt moratoriului asupra testării de arme atomice şi rachete cu rază lungă de acţiune, autoimpus din 2017.

Preşedintele american a minimalizat importanţa ultimelor lansări de rachete nord-coreene, susţinând că acestea nu au încălcat angajamentul lui Kim privind renunţarea la testele nucleare şi cu rachete intercontinentale.

Nu este prima dată când Trump apreciază scrisorile de la Kim: în septembrie anul trecut, el a primit una „minunată”; în ianuarie anul acesta alta, „magnifică”; în iunie – încă una, de asemenea „minunată”, conform declaraţiilor sale transmise cu ocaziile respective de agenţiile internaţionale de presă.

Citește și : Papa Francisc denunță ‘suveranismul și populismul’ din lume